VIDEO// Cercetat penal pentru furtul unei biciclete

Ofițerii de investigație a sectorului Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au identificat și reținut un tânăr în vârstă de 28 de ani, pentru comiterea...

Ofițerii de investigație a sectorului Centru din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au identificat și reținut un tânăr în vârstă de 28 de ani, pentru comiterea unui furt de bicicletă.

Cazul a avut loc pe data de 30 aprilie, polițiștii fiind alertați de către o doamnă în vârstă de 35 de ani, comunicând că i-a fost sustrasă bicicleta de pe str. Aleea Gării. La fața locului imediat s-a deplast grupa operativă a inspectoratului de poliție, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. La locul faptei femeia a comunicat că a lăsat pentru câteva minute bicicleta fără supraveghere în fața unui magazin, iar când a ieșit bicicleta nu mai era. Prejudiciul care i-a fost cauzat părții vătămate constituie 3 500 lei.

Ulterior în urma măsurilor întreprinse de către polițiști a fost identificat și reținut suspectul, acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că a sustras bicicleta pentru a o vinde și a obține un profit. Bicicleta a fost depistată de către forțele de ordine la domiciliul tânărului și urmează a fi întoarsă proprietarei.

Actualmente bărbatul este cercetat penal pentru furt, infracțiune care potrivit legislaţiei în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

In this article