VIDEO// Furt masiv în Sankt-Petersburg: Moldoveanul prins în flagrant când încerca să părăsească țara

Ar fi furat sute de mii de dolari și euro din sucursala unei bănci. Un cetățean al Republicii Moldova este cercetat penal în Sankt-Petersburg, Rusia. Potrivit poliției locale,...

Ar fi furat sute de mii de dolari și euro din sucursala unei bănci. Un cetățean al Republicii Moldova este cercetat penal în Sankt-Petersburg, Rusia.

Potrivit poliției locale, acesta ar fi reușit de mai multe ori să pătrundă în zona cu casete de siguranță, iar cu ajutorul tehnologiilor moderne reușea să le deschidă și să fure tot ce găsea. În total, au fost furate 450 de mii de dolari americani și 30 de mii de euro.

Suspectul, care este cetățean al R. Moldova a fost prins pe aeroportul din Soci, când încerca să părăsească Federația Rusă. Banii și bijuteriile au fost găsite de către agenți într-un apartament închiriat în Lyubertsy. În cadrul audierilor, moldoveanul a declarat că furturile au fost comise la comandă, clienții fiind cunoscuți de-ai săi. Anume ei i-ar fi furnizat toate informațiile necesare pentru a pătrunde în depozit și a deschide celulele.

Toți banii depistați în apartament au fost confiscat, la fel ca și zecile de bijuterii din aur depistate acolo, a căror proveniență este urmează a fi stabilită. Moldoveanul se află în prezent în arest, iar cercetările pe caz continuă pentru a identifica și complicii bănuitului.

Presa rusă scrie că moldoveanul este căsătorit, iar în Chișinău îl așteaptă un copil și soția însărcinată.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article