Moldovean lipsit de cetățenia rusă pentru „falsuri despre armată”

Un bărbat originar din R. Moldova, condamnat în Rusia la șase ani de închisoare pentru că a răspândit „falsuri despre armată”, a fost lipsit de cetățenia Federației Ruse. Meduza scrie...

Un bărbat originar din R. Moldova, condamnat în Rusia la șase ani de închisoare pentru că a răspândit „falsuri despre armată”, a fost lipsit de cetățenia Federației Ruse. Meduza scrie că bărbatul a primit o notificare în acest sens în luna februarie 2024, după ce în aprilie 2023, Vladimir Putin a semnat o lege care prevede retragerea cetățeniei, celor care au dobândit-o prin cereri către guvernul rus, pentru „discreditarea armatei ruse”.

Potrivit proiectului Politzek-Info, citat de Meduza, Ministerul rus de Interne l-a informat pe Alexandr Somriakov, care se află în închisoare că i-a fost retrasă cetățenia Federației Ruse. Bărbatul a primit notificarea în luna februarie.

Alexandr Somriakov este originar din R. Moldova și de mai mulți ani locuiește în Rusia, după ce a dobândit cetățenia rusă. Potrivit sursei citate, bărbatul locuia în regiunea ruse Krasnodar. Mediazona scrie că în iulie 2023, Alexandr Somriakov a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru că a răspândit „falsuri despre armata rusă”. Cauza împotriva bărbatului a fost inițiată pentru postările pe rețelele sociale despre bombardarea de către trupele rusești a unei maternități și a unui teatru din Mariupol, precum și despre omorul civililor în orașul Bucea, în timpul ocupației rusești.

Sursa foto: Meduza

În aprilie 2023, Vladimir Putin a semnat legea „Despre cetățenia Federației Ruse”, care prevede reducerea numărului cerințelor la acordarea cetățeniei, precum și retragerea cetățeniei dobândite pentru discreditarea Forțelor Armate ale Federației Ruse și pentru comiterea de acțiuni care creează o amenințare la adresa securității naționale a Federației Ruse.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article