Video fake// Președinta cântă RAP: Eu sunt Maia, pe tron, privesc din spatele cortinei

Deepfake-urile cu președinta Maia Sandu se țin lanț. Astăzi a apărut un nou videoclip fals cu fața președintei, în care „șefa statului” se pregătește pentru Eurovision 2024. Autorii...

Deepfake-urile cu președinta Maia Sandu se țin lanț. Astăzi a apărut un nou videoclip fals cu fața președintei, în care „șefa statului” se pregătește pentru Eurovision 2024.

Autorii deepfake-urilor continuă producția materialelor video trucate pe bandă rulantă. De această dată, pseudo președinta din filmulețul, postat pe un canal de telegram, vorbește despre:

“Eu sunt Maia, pe tron, privesc din spatele cortinei,
La adversarii mei tăcuți și suprimați
“Stați acasă, economisiți”, — porunca mea e lege!
În stilul meu totalitar, vocea poporului nu se aude

Așa că ascultați, popor, Maia voastră vorbește,
În lumea iluziilor mele, orice dușman tace.
Distrug țara, dar nu o las să-mi scape,
Să se bucure de libertate…
Atâta timp cât sunt la putere, nu veți vedea niciodată lumina”, se cântă în videoclip.

Menționăm că pe 17 ianuarie, pe rețele de socializare a fost publicat un material video trucat, în care o actriță enumeră „meritele” Maiei Sandu, după ce a revenit cu premiul pentru valori europene de la Timișoara.

Acum o săptămână, pe același canal de Telegram a fost postat un video trucat în care falsa actriță îi felicită pe cetățeni, de Anul Nou, apoi bea șampanie și dansează.

Iar la sfârșitul lunii decembrie 2023, într-un deepfake cu chipul președintei, personajul fals transmite un mesaj moldovenilor: „Dragii mei moldoveni, sunt și eu la fel ca voi, nu primesc niciun ajutor din partea Moldovei, bine că măcar America oferă ajutor regulat”.

IMG_3802

In this article