VIDEO// Explozia de la Ialoveni. Geniștii au găsit 10 proiectile lângă locul unde cei doi băieți au detonat o bombă

Geniștii Armatei Naționale au lichidat miercuri, 22 aprilie curent, un arsenal de muniții în pădurea de lângă satul Bălțați, raionul Ialoveni. Aceștia au intervenit în localitate la solicitarea...

Geniștii Armatei Naționale au lichidat miercuri, 22 aprilie curent, un arsenal de muniții în pădurea de lângă satul Bălțați, raionul Ialoveni. Aceștia au intervenit în localitate la solicitarea autorităților, după ce doi copii au fost grav răniți în rezultatul exploziei unui obiect neidentificat găsit în regiune.

Potrivit şefului Serviciului Geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, în urma cercetării a 2,5 ha de teren, echipa de geniști ai Batalionului „Codru”, condusă de căpitanul Ion Golovei, a depistat și identificat 10 proiectile de artilerie de calibru 76 mm și un proiectil de calibru 37 mm, precum și 9 focoase.

Toate munițiile erau de producție sovietică și germană, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Acestea au fost neutralizate într-un loc special amenajat, în condiții de maximă securitate.

De menționat că din 1992 şi până în prezent, 24 de persoane au decedat, iar alte 29 au fost rănite în rezultatul incidentelor soldate cu explozia diferitor muniţii. Din numărul total al celor care au avut de suferit, opt copii au murit, iar alţi șase copii au fost răniţi.

In this article