VIDEO// Două minore din Capitală, jefuite în timp ce se întorceau de la școală

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut un individ în vârstă de 35 de ani locuitor a...

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, au reținut un individ în vârstă de 35 de ani locuitor a capitalei, bănuit de faptul că a deposedat în mod deschis două minore de telefoanele mobile, în plină stradă. Acesta a jefuit minorele cu vârstele de 11 și 13 ani, pe str. Sarmizegetusa, în timp ce acestea se întorceau de la ore spre casă. Minorele au comunicat părinților, care au și alertat poliția.

În ambele cazuri au fost inițiate cauze penale în baza art.187 CP Jaf.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală, forțele de ordine au reținut individul. Iar în cadrul acțiunilor procesual penale polițiștii au stabilit că el se afla în căutare  pentru furturi din buzunare cu sentință de condamnare de 2 ani și 7 luni. Acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că telefoanele sustrase le-a vândut obținând un profit.

În acest context Poliţia Capitalei solicită părinţilor, să-şi supravegheze copiii, iar în caz de necesitate  să apeleze la serviciul unic 112.

 

In this article