Oficial: Primul caz de coronavirus din Ucraina

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost depistat în Ucraina. Cazul a fost confirmat astăzi 3 martie, în regiunea Cernăuți, transmite Breaking News cu referire la Obozrevatel.com....

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost depistat în Ucraina.

Cazul a fost confirmat astăzi 3 martie, în regiunea Cernăuți, transmite Breaking News cu referire la Obozrevatel.com.

Un anunț în acest sens a fost făcut acum câteva clipe de viceministrul Sănătății din Ucraina, Viktor Liașko, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit autorităților, virusul a fost confirmat la un bărbat care s-a întors recent din Italia, unde epidemia Covid-19 face victime zi de zi.

Acesta a zburat cu avionul în România, iar în Ucraina a venit cu o mașină.

„Acum, bărbatul este spitalizat. Acesta se află în carantină”, a declarat Liașko.

Oficialul a precizat că bărbatul infectat a călătorit împreună cu soția sa în Italia.

„La apariția primelor simptome, infectatul s-a adresat medicului de familie, iar acesta a solicitat ambulanța. Ieri am avut 4 suspiciuni de coronavirus. Un singur caz a fost confirmat astăzi”, a menționat Viktor Liașko.

Potrivit lui, la intrarea în Ucraina, soților le-a fost măsurată temperatura corpului, însă nu au existat abateri.

„Acum, bărbatul are febră mare și o tuse uscată severă. Starea pacientului este stabilă. Acesta putea să nu fie spitalizat, ci să i se ofere îngrijiri medicale la domiciliu. Dar, pentru că acesta este primul caz, iar sarcina noastră este de a face imposibilă transmiterea virusului în Ucraina, a fost dus la spital”, a conchis Liașko.

Aminticm că bilanţul epidemiei cu noul coronavirus a depăşit luni 3.000 de morţi pe plan global şi continuă să aibă consecinţe serioase peste tot în lume.

In this article