VIDEO// Două avioane militare s-au ciocnit în zbor, deasupra Romei. Una dintre aeronave s-a prăbușit într-un cartier rezidențial

Două aeronave militare s-au ciocnit în aer deasupra Romei, iar una dintre ele s-a prăbușit peste mașinile parcate pe o stradă dintr-un cartier rezidențial. Cei doi piloţi au...

Două aeronave militare s-au ciocnit în aer deasupra Romei, iar una dintre ele s-a prăbușit peste mașinile parcate pe o stradă dintr-un cartier rezidențial. Cei doi piloţi au murit.

În imaginile surprinse de martorii teribilului accident, se văd flăcări uriașe care au cuprins resturile unuia dintre avioane, dar și autovehiculele peste care a căzut.

Cele două aeronave militare de mici dimensiuni, la bordul cărora erau doar piloții, participau la un exercițiu în momentul în care s-au ciocnit. Pentru aceștia, impactul a fost fatal.

„Vestea morţii a doi piloţi ai forţelor aeriene, într-un accident aerian care s-a produs la Guidonia, lângă Roma, ne umple de tristeţe”, a declarat Giorgia Meloni, adresând condoleanţe familiilor celor doi piloţi şi forţelor militare aeriene ale Italiei.

Cei doi piloţi se aflau la bordul a două avioane de antrenament U-208 şi participau la o misiune de antrenament, au precizat forţele aeriene într-un comunicat.

Avionul U-208 este un aparat uşor, cu o singură elice, ce poate transporta, în afară de pilot, cel mult patru pasageri, cu o viteză maximă de 285 km pe oră. Cauzele coliziunii produse în zbor între cele două aparate nu sunt cunoscute în acest stadiu.

Sursa: digi24.ro

In this article