VIDEO // Dintr-un „coșmar” sovietic au făcut un aeroport frumos și modern. Bloggerul rus Ilya Varlamov, impresionat de Aeroportul International Chișinău

Felul cum a fost renovată și modernizată aerogara din Chișinău l-a lăsat mască pe Ilya Varlamov, considerat drept unul dintre cei mai scandaloși bloggeri ruși. Acesta a fost,...

Felul cum a fost renovată și modernizată aerogara din Chișinău l-a lăsat mască pe Ilya Varlamov, considerat drept unul dintre cei mai scandaloși bloggeri ruși. Acesta a fost, recent, în Republica Moldova și ceea ce a văzut la Aeroportul din Chișinău l-a surprins plăcut. Varlamov apreciază că aerogara moldovenească este cea mai confortabilă din tot spațiul CSI, iar acest fapt se datorează investițiilor făcute cu generozitate de către proprietari, scrie Politics.MD.

Impresiile sale despre aeroport și Moldova, Ilya Varlamova le-a expus într-un film cu durata de o oră pe care l-a publicat pe canalul său de YouTube cu mai bine de un milion de abonați.

Bloggerul amintește că, acum câțiva ani, aeroportul din Chișinău era un „coșmar” sovietic, dar lucrurile s-au schimbat după ce acesta a ajuns din proprietatea statului în cea privată.

„De regulă, reconstrucțiile unor asemenea obiective eșuează. Nu este și cazul aeroportului din Chișinău, care a fost supus unor transformări frumoase radicale”, afirmă Varlamov.

Acesta a remarcat și stilul modern cu care au fost amenajate spațiile din aeroport și dotările cu diverse utilități de care se pot bucura călătorii. Desigur nu au fost trecute cu vederea nici cele trei restaurante în care pasagerii și vizitatorii aerogării pot servi bucate moldovenești, și magazinele de unde pot fi cumpărate cele mai calitative vinuri din Moldova.

Scandalosul blogger a rămas uimit de frumusețea unui perete verde, o adevărată atracție pentru cei împătimiți de selfie.

„Un perete fantastic verde din plante vii, un loc potrivit pentru selfie-uri. E o frumusețe”, constată Varlamov.

În aeroportul din Chișinău totul este bine gândit și compact, observă bloggerul.

„Nimic nu este de prisos”, afirmă Ilya Varlamov, potrivit căruia condițiile actuale pot să facă plăcute și călătoriile tranzit prin aerogara din Chișinău.

Este de remarcat că, recent, pentru modernizările Business Lounge-ului, Aeroportul Internațional Chișinău, considerat „porțile” Republicii Moldova, a fost distins, în Slovenia, cu Premiul Mare la prestigiosul festival care identifică și evaluează cele mai semnificative reușite de creativitate turistică din sud-estul Europei.

In this article


Join the Conversation