VIDEO // Cum a comentat Igor Dodon încercarea unor politicieni de a denatura adevărul istoric

Cei care nu știu să prețuiască trecutul, nu au viitor! Astfel a comentat președintele țării, Igor Dodon, încercarea unor politicieni de a denatura evenimentele istorice legate de al...

Cei care nu știu să prețuiască trecutul, nu au viitor! Astfel a comentat președintele țării, Igor Dodon, încercarea unor politicieni de a denatura evenimentele istorice legate de al Doilea Război Mondial. Într-un interviu pentru postul de televiziune Rossia 24, șeful statului a mai spus că va depune maxim efort ca tinerii de astăzi să cunoască adevărul istoric. „Noi suntem urmașii învingătorilor și tinerii trebuie să cunoască acest lucru”, a spus președintele.

Igor Dodon a precizat că Republica Moldova are o populație de aproape trei milioane de cetățeni și 1500 de monumente istorice, dedicate Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Mai multe dintre acestea au fost reabilitate pe parcursul lui 2019 și 2020. Totodată, cu ocazia celor 75 de ani de la Victorie, șeful statului a vizitat veteranii de război, i-a felicitat și i-a decorat Ordinul Republicii.

In this article