VIDEO // Contrabanda cu țigări de la frontiera Iași – tăinuită de Năstase?

Candidatul PSRM pentru funcția de primar al capitalei Ion Ceban a precizat, în cadrul unor dezbateri televizate că este vorba despre informații apărute doar în ultima lună, inclusiv...

Candidatul PSRM pentru funcția de primar al capitalei Ion Ceban a precizat, în cadrul unor dezbateri televizate că este vorba despre informații apărute doar în ultima lună, inclusiv în ultimele zile. În cadrul dezbaterilor electorale, Ion Ceban l-a întrebat pe contracandidatul său Andrei Năstase de ce aceste informații nu au apărut pe site-urile MAI-ului.

Potrivit informațiilor făcute publice pe site-ul Poliției de Frontieră Române, 10 mii de pachete cu țigări de contrabandă au fost descoperite în data de 27 octombrie. Alte 11. 990 de pachete cu țigări au fost descoperite și confiscate de polițiștii de frontieră botoşăneni ieri, 31 octombrie. Marfa, în valoare totală de 141.100 de roni, burdușită într-un autoturism care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România. Un alt caz s-a produs în data de 3 octombrie, cînd polițiștii romîni au descoperit 5.840 de pachete cu țigări.

Ion Ceban a mai enumerat și alte cazuri și l-a întrebat pe oponentul său cîți polițiști implicați în contrabanda cu țigări au fost demiși în perioada în care Andrei Năstase este ministru MAI.

”Sunt informații de la Poliția de Frontieră Iași care nu au apărut în Chișinău pe site-urile MAI-ului. Nimeni nu a fost demis. Dați măcar un nume, cine a fost dat afară pentru contrabandă? Dacă îmi dați măcar un nume pe cine ați demis din cei care au fost învinuiți de contrabandă, acuma discutăm mai departe. ”, s-a adresat Ceban lui Năstase.

Ministrul degrevat de Interne a refuzat să răspundă, însă Ceban a insistat.

”Un nume, vă rog, pe cine ați demis? Răspundeți la întrebare concret. Patru luni de zile sunteți ministru, dați un nume. Pe cine ați demis din cei implicați în contrabandă?”, insista Ceban.

”Domnule, sunteți hilar.”, a reacționat Năstase.

”Hilar ești dumneata pentru că contrabanda continuă, criminalitatea crește, accidente avem în continuare, bat oamenii în parcuri, iar dumneata deliberezi aici de pe foiță.”, a conchis Ceban.

In this article


Join the Conversation