VIDEO// Cercetați penal pentru furt din magazin

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în cadrul măsurilor speciale de investigație întreprinse au...

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în cadrul măsurilor speciale de investigație întreprinse au reținut șase tineri, aceștia fiind suspectați de comiterea unui furt de articole vestimentare dintr-un magazin amplasat pe str. Alba Iulia. Ei s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 14 ani și 20 ani.

Polițiștii au fost sesizați în dimineața de 14 ianuarie, de către angajata magazinului, comunicând că ușa de la intrare este deteriorată, posibil au fost sustrase careva bunuri. La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Ulterior în cadrul acțiunilor de documentare și cercetare la fața locului, forțele de ordine au stabilit că indivizii prin deteriorarea ușii de la intrare au pătruns în magazin de unde au sustras în jur de 20 de maiouri, după care au părăsit locul comiterii infracțiunii.

Prejudiciul cauzat de către indivizi a fost estimat la 4 000 lei.

Acțiunile suspecților au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în incinta magazinului, acestea fiind ridicate de către polițiști și examinate.

Urmare a măsurilor întreprinse de către polițiști, suspecții au fost identificați și reținuți. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina.

Actualmente aceștia sunt cercetați penal în stare de libertate pentru furt, iar conform legislației pentru fapta comisă suspecții riscă amendă până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

In this article