(Video) Ce spun experții de raportul prezentat de PAS

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a prezentat un raport privind activitățile lor în cei doi ani de guvernare. Conform PAS, realizările lor includ reforma sectorului justiției, obținerea independenței...

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a prezentat un raport privind activitățile lor în cei doi ani de guvernare.

Conform PAS, realizările lor includ reforma sectorului justiției, obținerea independenței energetice, creșterea pensiilor și a salariului minim pe economie, precum și inițierea unor proiecte importante de infrastructură. De asemenea, PAS are planuri ambițioase pentru viitor, având ca obiectiv ca țara să devină parte a unei mari familii europene până în 2030, acordând o atenție deosebită fiecărui sat, transmite Politics cu referire la TV8.

Politologul Ion Tăbîrță susține că guvernul a obținut succes în politica externă, însă acest lucru se datorează în mare măsură liderului de stat. O altă realizare notabilă este că statul a reușit să reziste presiunilor de destabilizare. Cu toate acestea, expertul remarcă existența unor domenii în care progresul s-a blocat.

„PAS a promis cetățenilor vremuri bune și prosperitate sporită, dar nu s-a întâmplat așa. Aceasta se datorează unor motive obiective, precum pandemia, războiul și criza energetică, care au generat o inflație semnificativă. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că guvernul a întreprins măsuri pentru a aborda aceste provocări și a căutat soluții adecvate pentru a le depăși. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că guvernul nu a avut neapărat cele mai mari succese în sfera economică”, a menționat politologul.

Alt politolog, Ian Lisnevschi, consideră că, în ciuda realizărilor concrete, raportul prezentat de PAS are o natură predominant politică.

“Ni s-a demonstrat încă o dată că politicienii din Moldova și PAS nu fac excepție – sunt angajați doar în campania electorală, iar ceea ce vedem astăzi este continuarea acestei campanii electorale locale sau chiar, poate, parlamentare. Președintele Parlamentului a prezentat aceste succese într-o perspectivă favorabilă pentru PAS, ca parte a unei strategii electorale”, a declarat Lisnevschi pentru TV8.

In this article