VIDEO// Atacurile aeriene Israeliene asupra taberei de refugiați Jabalia din Gaza au făcut cel puțin 100 de victime

Cel puțin 100 de palestinieni au fost uciși, iar aproximativ 150 au fost răniți în urma atacurilor aeriene devastatoare asupra taberei de refugiați Jabalia, situată în nordul Fâșiei...

Cel puțin 100 de palestinieni au fost uciși, iar aproximativ 150 au fost răniți în urma atacurilor aeriene devastatoare asupra taberei de refugiați Jabalia, situată în nordul Fâșiei Gaza. Informația a fost furnizată marți de Ministerul Palestinian al Sănătății, potrivit sursei Al Arabiya. Totuși, cifrele raportate de Hamas nu pot fi verificate din surse independente.

Atacurile israeliene au vizat tabăra de refugiați cu 6 obuze, fiecare cântărind o tonă de explozibili, conform Ministerului Palestinian de Interne, citat de Al Arabiya.

Al Jazeera relatează că mai multe case rezidențiale s-au prăbușit în timp ce oamenii se aflau încă înăuntru, iar cei mai mulți dintre cei uciși aparțineau aceleiași familii.

Jabalia este cea mai mare dintre taberele de refugiați din teritoriile palestiniene și este situată în apropierea Spitalului Indonesian, unde au fost transportate majoritatea victimelor.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat astăzi că trupele sunt implicate în “bătălii crâncene împotriva teroriștilor Hamas din adâncul Fâșiei Gaza”. IDF a distribuit imagini noi care prezintă trupele în acțiune în Gaza, precum și unele dintre loviturile recente.

Armata israeliană afirmă că forțele terestre și aeriene au lovit mai multe poziții ale Hamas, au ucis zeci de teroriști în timpul luptelor de astăzi și au confiscat arme, potrivit Times of Israel. IDF nu a făcut încă comentarii cu privire la atacul care a avut loc în tabăra Jabalia. Situația continuă să evolueze, iar numărul victimelor ar putea să crească pe măsură ce se obțin mai multe informații.

In this article