VIDEO// Angajaţi ai IP Rîşcani reţinuţi în flagrant delict

Ofiţerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de comun cu angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), au documentat acţiunile pretins ilegale ale unor angajaţi...

Ofiţerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de comun cu angajaţii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), au documentat acţiunile pretins ilegale ale unor angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Rîşcani al Direcţiei de Poliţie (DP) mun. Chişinău, pentru săvârşirea infracţiunii de corupere pasivă.

Aşadar, în scopul disimulării unui caz contravenţional, în procesul documentării, angajații IP Rîșcani au pretins mijloace financiare.

Astfel, la data de 21.05.2020, de către SPIA, a fost pornită cauza penală conform indicilor infracţiunii prevăzute de art. 324 alin. 2, lit.b) Cod penal al Republicii Moldova, Corupere pasivă.

În repercusiune, în rezultatul măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, la data de 22.05.2020, unul din polițiști a fost reţinut în flagrant, de către ofiţerii SPIA, în timpul transmiterii mijloacelor financiare în sumă de 100 EUR.

În prezent sunt efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor cu referire la caz.

În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

In this article