Politolog: Cred că pentru toată lumea este/trebuie să fie clar: până la alegerile prezidențiale funcția de prim-ministru va fi ocupată de Ion Chicu

Decanul Facultății Științe Politice a Universității de Stat din Moldova, Alexandru Solcan, nu vede rostul demiterii Guvernului condus de Ion Chicu, întrucât tot acesta va conduce Cabinetul de...

Decanul Facultății Științe Politice a Universității de Stat din Moldova, Alexandru Solcan, nu vede rostul demiterii Guvernului condus de Ion Chicu, întrucât tot acesta va conduce Cabinetul de Miniștri până la alegerile prezidențiale. Opinia a fost exprimată într-o postare pe Facebook și vizează eforturile de a debarca Executivul, depuse de grupul Pro Moldova, controlat de oligarhul Vlad Plahotniuc.

“Valuri în ligheanul politicii de pe Bâc. Cred că pentru toată lumea este/trebuie să fie clar: până la alegerile prezidențiale funcția de prim-ministru va fi ocupată de Ion Chicu, dacă acesta își va dori asta, bineînțeles. Atribuțiile pot fi depline s-au trunchiate (cine își poate asuma acest lux în condițiile epidemiei?! dar, te pui…?!). Chiar dacă va exista o majoritate în Parlament, un alt prim-ministru nu va fi acceptat de președintele Igor Dodon, nici din prima, nici din a doua încercare, cu toate că, Constituția îl obligă. Asta a declarat-o chiar președintele. De ce? Probabil, de atâta!”, scrie Alexandru Solcan.

Politologul crede că actorii politici care cer demisia Guvernului se poziționează înaintea scrutinului prezidențial.

“Ce rost mai au, atunci, toate aceste lamentări pe tema demisiei?! În realitate, actorii politici se poziționează înainte de campania pentru alegeri prezidențiale, unii cu parașută, alții fără”, mai scrie Alexandru Solcan.

In this article