VIDEO// Alertă falsă cu bombă la un local din Chișinău. Un adolescent băut a pus poliția pe jar în noaptea de 1 septembrie

Un minor în vârstă de 16 de ani locuitor al capitalei, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcției de...

Un minor în vârstă de 16 de ani locuitor al capitalei, a fost reținut de către ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre un act de terorism.

Dispeceratul IP Râșcani a fost sesizat prin intermediul serviciului unic 112, pe 01 septembrie, în jurul orei 03:00, precum că un bărbat a telefonat și a comunicat că un local amplasat pe str. Dumitru Rîșcanu, este minat. La fața locului imediat au fost orientate și îndreptate toate serviciile specializate, echipaje ale BPRO, grupa operativă a IP Râșcani, angajații IGSU și ”BOMBTEH”. Ajunși la fața locului polițiștii imediat au încercuit și securizat zona. Urmare a verificării localului de către experții ,,Bombteh”  careva obiecte explozibile ori suspecte în local nu au fost depistate.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de către polițiști, a fost identificat individul care a comunicat despre minarea localului. Minorul a fost escortat la inspectorat iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că a servit băuturi alcoolice cu prietenii, după care au cerut telefonul mobil de la un bărbat pentru a efectua un apel telefonic. Ulterior acesta a apelat la serviciul unic 112 comunicând despre minarea unui  local din sec. Râșcani. Este de menționat că minorul nu este la prima abatere, el fiind cercetat penal pentru comiterea unui jaf stradal.

Pe cazul dat, a fost inițiat un proces penal  în conformitate cu prevederile art.281 CP Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei  sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

In this article