Instituţia care se bucură de cea mai mare încredere, conform unui nou SONDAJ

Președinția și Guvernul sunt instituțiile în care cetățenii au cea mai mare încredere. Datele se conțin în sondajul social-politic realizat de compania „Intellect Group” și Asociația obștească „SPERO”....

Președinția și Guvernul sunt instituțiile în care cetățenii au cea mai mare încredere. Datele se conțin în sondajul social-politic realizat de compania „Intellect Group” și Asociația obștească „SPERO”.

Potrivit cercetării, Președinția se bucură de încrederea a peste 49% din populație, iar în instituția Guvernului au încredere mai mult de 34 la sută din cetățeni.

Pe locul trei în topul încrederii sunt Primăria– cu 29%, urmate de Parlament și organizațiile neguvernamentale – cu 27%.

La coada clasamentului încrederii din partea populației sunt partidele politice. În cadrul cercetării, doar 14,5% din respondenți au declarat că au încredere în formațiunile politice din Moldova.

Sondajul a fost efectuat în perioada 24 august – 02 septembrie 2020 pe un eșantion de 1213 respondenți din 77 de localități. Marja de eroare este de 3%.

In this article