VIDEO// Activitatea Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă pe parcursul a doua săptămâni

Echipele mobile a Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă din cadrul   Direcției de Poliție a mun. Chișinau, zilnic 24/24 de ore,  intervin prompt la apelurile cetățenilor. Astfel, în...

Echipele mobile a Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă din cadrul   Direcției de Poliție a mun. Chișinau, zilnic 24/24 de ore,  intervin prompt la apelurile cetățenilor.

Astfel, în perioada 11 decembrie – 23 decembrie, în vederea asigurării ordinii publice şi combaterii   criminalităţii stradale echipele mobile ale Batalionului de Patrulare și Reacționare Operativă din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au intervenit prompt la 2 517 apeluri efectuate de către locuitorii Capitalei, fiind solicitaţi la curmarea diferitor infracţiuni sau incidente. Echipajele mobile ale BPRO au realizat 39 de reţineri fiind localizaţi şi reţinuţi autorii şi complicii lor în număr de 50 de indivizi. Totodată polițiștii în cadrul instructajelor sunt instruiți cum să reacționeze la solicitările unde persoanele sunt suspecte la infecția cu COVID-19.

În cadrul acitvităţilor de patrulare a străzilor şi curțile blocurilor de locuit, echipajele BPRO au intervenit şi au contribuit la descoperirea a 3 cazuri de omor, 6 cazuri de furt, 1 caz de jaf, 12 cazuri legate de droguri, 8 acte de huliganism, 4 cazuri de violență în familie, 1 caz de privațiune ilegală de libertate .

Totodată de către echipajele BPRO au fost reținuți  60 de contravenienți, 18 persoane aflate în urmărire penală pentru comiterea diferitor genuri de infracțiuni, 3 persoane ca debitori de stat, 17 persoane aflate în orientare și depistat un automobile aflat în orientare.

In this article