VIDEO/48 000 țigarete ascunse în podeaua unui mijloc de transport, depistate la Sculeni

Polițiștii de frontieră în conlucrare cu ofițerii vamali au prevenit o tentativă de contrabandă cu țigări prin punctul de trecere Sculeni. Incidentul a fost înregistrat ieri, 21 iunie...

Polițiștii de frontieră în conlucrare cu ofițerii vamali au prevenit o tentativă de contrabandă cu țigări prin punctul de trecere Sculeni. Incidentul a fost înregistrat ieri, 21 iunie a.c., la orele amiezii. Grupul de lucru a depistat în podeaua mijlocului de transport un loc special amenajat, unde erau ascunse 2 400 țigarete, marca ,,Kent Navy Blue”. 

Un conațional de 40 de ani s-a prezentat la linia de control în punctul de trecere Sculeni, pe direcția ieșire din țară la volanul unui Volkswagen Multivan. Urmare a verificării unei informații operative deținute de către polițiștii de frontieră de la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră pe faptul transportului de țigarete prin eludarea controlului vamal, mijlocul de transport a fost supus unor verificări suplimentare. În secțiunea marfară, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii vamali au identificat o podea dublă, sub care erau aranjate 2400 pachete de țigări cu timbru de acciz moldovenesc. Acestea urmau să ajungă ilicit pe teritoriul Uniunii Europene.

Întreaga marfă, în valoare de peste 120 000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Atât țigările cât și mijlocul de transport a fost transmis conform competențelor Serviciului Vamal. Cazul este cercetat în continuare pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate.

In this article