VIDEO// 180 kg de tutun de narghilea, camuflate într-un autocar de rută internațională

În postul vamal Costești, ca urmare a valorificării unei informații operative, a fost posibilă anihilarea unei tentative de transport ilegal de tutun de narghilea. Marfa era ascunsă într-un...

În postul vamal Costești, ca urmare a valorificării unei informații operative, a fost posibilă anihilarea unei tentative de transport ilegal de tutun de narghilea. Marfa era ascunsă într-un autocar de rută ocazională, înmatriculat în România.

Astăzi, în jurul orei 03:15, pe sensul ieșire din Republica Moldova a fost direcționat pentru controlul suplimentar un autocar de model ”SETRA”, ce se deplasa din Republica Moldova spre Italia. În baza analizei de risc și a unor informații operative, mijlocul de transport a fost supus unui control detaliat.

În rezultatul controlului realizat de către funcționarii postului vamal Costești în conlucrare cu polițiștii de frontieră, au fost depistate 180 de pachete, a câte un kg fiecare, cu tutun de narghilea, ascunse într-un loc special adaptat, în podeaua din partea stângă, de lângă roată.

În consecință, marfa a fost ridicată în vederea confiscării, mijlocul de transport a fost reținut,  iar cercetările continuă în scopul stabilirii complete a circumstanțelor. Făptașul riscă amendă conform art. 287, alin. (10) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

In this article