Trimisă pe banca acuzaților, după ce și-a omorât soțul, împreună cu amantul, în Râșcani

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul de învinuire a unei femei de omorul propriului soț, comis împreună cu un bărbat...

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul de învinuire a unei femei de omorul propriului soț, comis împreună cu un bărbat cu care avea o relație de natură romantică.

Aceasta a fost reținută de către ofițerii de poliție din Râșcani, în martie 2022, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost plasată-n arest preventiv. Anterior, aceasta s-a ascuns de autorități, după comiterea crimei, în august-septembrie 2008.

Deși femeia nu-și recunoaște vinovăția, probele obținute de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, sub conducerea procurorilor, arată că inculpata care la comiterea crimei avea vârsta de 39 de ani și amantul acesteia cu vârsta de 38 de ani, aflat în acea perioadă și într-o relație de concubinaj cu o vecină, ar fi comis omorul după revenirea de la muncă de peste hotare a soțului femeii, născut în 1969.

Totul s-a întâmplat în timpul nopții, atunci când femeia și-a ademenit soțul în apropierea unei construcții gospodărești al domiciliului familiei, unde era așteptată de către amant. Potrivit datelor din dosar, acolo, ultimul l-ar fi lovit la cap pe soțul femeii cu un obiect dur, în mod repetat, iar victima a fost doborâtă la pământ; după care soția i-ar fi acoperit gura pentru să-i înfrângă posibila rezistență, ceea ce a dus la asfixierea soțului.

Ulterior, cei doi au transportat trupul neînsuflețit cu o roabă în satul vecin, unde l-au îngropat pe malul râului Ciuhur, la aproximativ un kilometru distanță, cu scopul ca să-și ascundă urmele crimei. Femeia a omis să anunțe autoritățile despre faptul că soțul nu era acasă o perioadă, iar atunci când rudele au făcut-o, aceasta le-a declarat oamenilor legii că soțul ar fi fost răpit de „bandiți,” care i-ar fi interzis să-i denunțe. În perioada comiterii crimei, cei doi copii ai familiei erau minori.

Primul a fost reținut bărbatul, la o zi de la descoperirea osemintelor, când încerca să plece peste hotarele țării. Însă, după expirarea termenului de arest și continuarea cercetării lui în libertate, din 2018 nu se mai prezintă la somațiile autorităților. Soția a părăsit satul la scurt timp de la comiterea crimei, dar a fost reținută recent, în baza informațiilor operative, iar dosarul a fost transmis spre instrumentare de către procurorii PCCOCS, în martie 2022.

Bărbatul părăsise țara, dar o anumită perioadă continua să comunice cu femeia, căreia-i trimitea periodic sume de bani pentru întreținere, ulterior însă relația celor doi a încetat. Acesta rămâne anunțat în căutare, iar până la pronunțarea uni hotărâri judecătorești finale, femeia se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Pentru infracțiunea incriminată, Codul penal prevede pedeapsa cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.

In this article