Vicepremierul Olga Cebotari a avut o întrevedere cu Peter Michalko

Evoluțiile în dosarul transnistrean şi perspectivele procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană pentru anul 2021, au constituit obiectul discuţiilor purtate astăzi de Viceprim-ministra pentru reintegrare Olga Cebotari cu...

Evoluțiile în dosarul transnistrean şi perspectivele procesului de negocieri pentru reglementarea transnistreană pentru anul 2021, au constituit obiectul discuţiilor purtate astăzi de Viceprim-ministra pentru reintegrare Olga Cebotari cu Șeful Delegației UE la Chișinău Peter Michalko, în cadrul primei lor întrevederi oficiale.

Vicepremierul a informat diplomatul european despre situaţia actuală în procesul de negocieri, despre unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol şi opțiunile de soluționare a problemelor existente.

Olga Cebotari a exprimat sincere mulțumiri pentru suportul consistent acordat cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv din raioanele de est ale țării în combaterea, tratarea și recuperarea de la infecția Covid-19.

La rândul său, Ambasadorul UE s-a referit la continua sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de a identifica o soluție durabilă pentru dosarul transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a țării, oferirea suportului întru fortificarea politicilor de reintegrare a țării, necesitatea aprofundării cooperării cu Misiunea EUBAM în aspectele de management a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Oficialii au agreat că vor menține și dezvolta o colaborare prodigioasă pe diverse subiecte de interes reciproc și vor continua realizarea inițiativelor în măsură să contribuie la dezvoltarea durabilă și la avansarea procesului de reglementare.

In this article