Vezi cum poți obține ajutor de ȘOMAJ în perioada stării de urgență

În perioada stării de urgență, persoanele, inclusiv cele revenite de peste hotare, înregistrate cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază lunar de...

În perioada stării de urgență, persoanele, inclusiv cele revenite de peste hotare, înregistrate cu statut de șomer la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, beneficiază lunar de ajutor de șomaj de 2775 lei. Această sumă vor ridica și cetățenii, care nu au stagiul de cotizare necesar pentru a beneficia de acest ajutor.

Potrivit prevederii, șomerii care deja beneficiază de ajutor de șomaj mai mic decât 2775 lei, vor beneficia de compensarea diferenței. Recalcularea se va face automat, fără necesitatea depunerii unei cereri suplimentare.

Pentru a beneficia de ajutor de şomaj, persoanele care nu au statut de şomer urmează să se înregistreze la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forţei de muncă în raza căreia îşi au domiciliul sau reședința. Persoanele care au statut de șomer dar nu beneficiază de ajutor urmează să depună la subdiviziunea teritorială o cerere în acest sens.
Cererea de solicitare a statutului de șomer și a ajutorului va fi însoțită de copiile buletinului de identitate, actelor care confirmă studiile sau calificarea deținută și o declarație pe propria răspundere, care pot fi descărcate aici.

In this article