Igor Dodon nu exclude că prezidențialele ar putea fi amânate din cauza COVID-19

Președintele Igor Dodon susține că la această etapă, când țara trece printr-o criză provocată de coronavirus, alegerile prezidențiale nu sunt o prioritate pentru el. Șeful statului afirmă că...

Președintele Igor Dodon susține că la această etapă, când țara trece printr-o criză provocată de coronavirus, alegerile prezidențiale nu sunt o prioritate pentru el. Șeful statului afirmă că scrutinul prezidențial din toamnă ar putea fi amânat în funcție de evoluția situației epidemiologice, transmite Breaking News.

Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că acum toate eforturile trebuie să fie îndreptate spre depășirea crizei.

„Noi acum nu ne gândim la alegeri. Noi avem alte priorități. Cred că la alegeri se gândesc acum oponenții noștri, care deja se văd în campanie electorală”, a spus Dodon.

Potrivit legislației naționale, alegerile pot fi anulate doar în cazul situației de urgență. Președintele susține că, dacă în toamnă va fi înregistrat un nou val al pandemiei, așa cum prognozează epidemiologii, atunci în Moldova ar putea intra în vigoare o nouă stare de urgență și respectiv alegerile prezidențiale ar putea fi amânate.

„Sperăm foarte mult ca situația de urgență, care se finalizează la data de 15 mai, să nu fie prelungită. Dacă în toamnă vom avea o situație ca acum și se va ajunge la declararea unei noi situații de urgență, atunci evident că alegerile vor fi amânate”, a declarat președintele.

Igor Dodon a declarat anterior că alegerile prezidențiale în Republica Moldova ar putea fi organizate în ziua de 8 noiembrie 2020.

 

 

 

In this article