Vezi ce riscă persoana, care a organizat o farsă și a venit cu SMURD în Moldova

Bărbatul care a mințit SMURD-ul din România și instituțiile medicale din Republica Moldova este anchetat penal pentru falsul în declarații, transmite Telegraph.md Potrivit Inspectoratului General al Poliției, acesta...

Bărbatul care a mințit SMURD-ul din România și instituțiile medicale din Republica Moldova este anchetat penal pentru falsul în declarații, transmite Telegraph.md

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, acesta este cercetat penal pentru declaraţia necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ competent în vederea producerii unor consecinţe juridice, pentru sine sau pentru o terţă persoană, atunci când, potrivit legii sau împrejurărilor, declaraţia serveşte pentru producerea acestor consecinţe.

Bărbatul s-ar putea alege cu o amendă în mărime de până la 950 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 1 an cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Suplimentar, acesta ar putea răspunde și din punct de vedere civil, cu obligarea compensării tuturor cheltuielilor suportate de SMURD România și AMU din Republica Moldova.

In this article