Până la 250 mii euro și un salariu lunar. Acesta ar fi prețul deputaților din grupul Candu, care au părăsit PDM

Cei șase deputați ai grupului „Pro-Moldova” ar fi fost „convinși” cu sume cuprinse între 150 – 250 de mii de euro să părăsească Partidul Democrat (PD). Mai mult,...

Cei șase deputați ai grupului „Pro-Moldova” ar fi fost „convinși” cu sume cuprinse între 150 – 250 de mii de euro să părăsească Partidul Democrat (PD). Mai mult, acești deputați ar avea și un salariu lunar consistent, a declarat vicepreședintele PD, Eugeniu Nichiforciuc, despre care liderul „Pro-Moldova”, Andrian Candu, spunea că este artizanul coaliției dintre democrați și socialiști.

„La ce convingeri apelează cei din grupul „Pro-Moldova”? În culoare se discută de 150 – 250 de mii de euro pentru fiecare deputat plecat din PD, plus plata lunară de 5 000 de euro pentru fiecare. Mai mult ca atât, grupul „Pro-Moldova” oferă salarii membrilor de partid care părăsesc PD. Cei care dețin funcții de președinți sau lideri locali în teritoriu primesc lunar câte 2 000 de euro”, a declarat în această seară Nichiforciuc, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Acesta menționează că lunar se cheltuiesc peste 100 000 de euro pentru salariile deputaților și liderilor locali ai „Pro-Moldova”. „Faceți un calcul simplu: avem 32 de raioane, avem Găgăuzia, Bălțiul, Chișinăul… În total e vorba de 41 de lideri locali. Îmulțiți cu 2 000 de euro la fiecare persoană care se ocupă de organizare, colectarea semnăturilor… Sunt sume interesante. Aici ar trebui să se implice și alte structuri”, a mai adăugat Nichiforciuc.

Sursa citată a mai adăugat că banii ar proveni de la Ilan Șor. „Eu cred că deplasarea domnului Candu în Israel a fost reușită. Ieri, înainte de a semna acordul cu PSRM, deputații noștri au primit mesaje… că nu fiți trădători, că trebuie să facă coaliție cu dreapta, Candu și Șor. Răspunsul este la suprafață. Domnii Candu și Șor vor distrugerea PD cu folosirea banilor obscuri”, a conchis Eugeniu Nichiforciuc.

In this article