Veteran al armatei britanice, reținut în Dubai sub acuzația de spionaj

Un fost membru al trupelor britanice de elită, Royal Marines, e reținut în Dubai de șapte luni, sub acuzația de spionaj pentru Regatul Unit – scrie presa de la...

Un fost membru al trupelor britanice de elită, Royal Marines, e reținut în Dubai de șapte luni, sub acuzația de spionaj pentru Regatul Unit – scrie presa de la Londra, citată de agențiile internaționale de știri.

Veteran, decorat

Matt Croucher, 40 de ani, veteran al războaielor din Afganistan și Irak și decorat pentru acte de vitejie, a fost arestat în noiembrie și de atunci e împiedicat să părăsească teritoriul Emiratelor Arabe Unite, iar pașaportul i-a fost retras.

Fostul militar e acuzat că ar fi „accesat în mod intenționat și ilegal o rețea de telecomunicații” și a fost chestionat cu privire la legăturile sale cu ministerul britanic al Apărării.

„Inventat și ridicol”

Familia lui Croucher a denunțat „un caz (…) inventat și ridicol” și a spus că nu înțelege „de ce autorităților din Dubai le ia atât de mult timp să proceseze” dosarul.

Croucher a locuit în Dubai din 2014 până în 2021 și a lucrat cu autoritățile locale pe „chestiuni legate de securitate”.

Ministerul de Externe de la Londra susține că vine „în ajutorul unui britanic” în Emiratele Arabe Unite și că e „în contact cu autoritățile locale”.

In this article