Trei bărbați trimiși în judecată pentru trafic de persoane în scop sexual

Reieșind din actul de învinuire, cei trei acuzați, în vârstă de 28, 24 și, respectiv, 20 de ani, creând un grup criminal organizat în scopul exploatării sexuale necomerciale...

Reieșind din actul de învinuire, cei trei acuzați, în vârstă de 28, 24 și, respectiv, 20 de ani, creând un grup criminal organizat în scopul exploatării sexuale necomerciale a unei minore de 15 ani și a unei fete de 21 de ani, pe parcursul mai multor zile ale anului curent, au abuzat sexual cele două tinere.

Minora a fost recrutată și adăpostită la domiciliul unuia dintre făptuitori, situat în centrul țării, unde a fost supusă unor acte degradante, fiind filmată de aceștia.

Potrivit rechizitoriului, victima a fost dezbrăcată, fiindu-i arse hainele și forțată să danseze, fiind acoperită doar cu o perdea. A fost impusă să consume băuturi alcoolice și a fost lovită cu palmele, pumnii, cu o țeavă metalică, și alte obiecte. Ulterior, a fost tunsă haotic pe cap și sprâncene cu un aparat de frezat. Pe lângă violența sexuală, în timpul abuzurilor, acesteia îi erau provocate arsuri, cu folosirea unei brichete și a unui deodorant.

Pe parcursul urmăririi penale, învinuiții s-au aflat în stare de arest preventiv, inclusiv la momentul expedierii cauzei penale în instanța de judecată.

Învinuiții riscă o pedeapsă maximă de până la 20 de ani de închisoare sau detențiune pe viață.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

În contextul crimelor de violență sexuală și altor crime grave care se comit în privința femeilor și a minorilor, Procuratura își reiterează angajamentul de a asigura investigații eficiente în toate cazurile și deferirea justiției a persoanelor culpabile.

In this article