Veste bună! Gazul s-ar putea ieftini cu până la 20%

Tarifele la gazele naturale pentru consumatorii finali din Moldova ar putea fi reduse cu 10-20% până la 1 octombrie 2020. Declarația a fost făcută de președintele SA “Moldovagaz”,...

Tarifele la gazele naturale pentru consumatorii finali din Moldova ar putea fi reduse cu 10-20% până la 1 octombrie 2020. Declarația a fost făcută de președintele SA “Moldovagaz”, Vadim Ceban, la postul de televiziune NTV-Moldova.

Ceban a explicat că, cel mai probabil, tarifele la gazele naturale pentru consumatorii finali din țara noastră vor fi revizuite în august-septembrie. Președintele Consiliului de administrație al SA “Moldovagaz” a amintit că potrivit contractului semnat de țara noastră cu Gazprom, prețul de achiziționare a gazelor naturale se modifică trimestrial, în funcție de evoluția prețurilor la produsele petroliere în ultimele 9 luni.

Prețul de achiziție al gazului rusesc pentru Moldova în trimestrul II 2020 a constituit 164 de dolari pentru o mie de metri cubi, iar în trimestrul III se preconizează că acesta va fi egal cu 140 de dolari. Dacă dinamica va fi menținută, atunci în trimestrul IV 2020 – el va coborî până la 100 de dolari pentru o mie de metri cubi.

In this article