Veniturile la buget au crescut cu 1,2 miliarde lei, suma fiind mai mare decât cea din anul trecut

În primele două luni ale anului curent, veniturile la Bugetul Public Național (BPN) au crescut cu 1,21 miliarde lei. Informația a fost prezentată de premierul Ion Chicu. În...

În primele două luni ale anului curent, veniturile la Bugetul Public Național (BPN) au crescut cu 1,21 miliarde lei. Informația a fost prezentată de premierul Ion Chicu.

În ianuarie-februarie, Bugetul de Stat a înregistrat creșteri de venituri cu 741 de milioane de lei, suma este cu 18,5% mai mare în comparație cu aceiași perioadă a anului precedent. Veniturile la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat au crescut cu 301 de milioane de lei sau cu 15% mai mult față de ianuarie-februarie 2019.

Fondul Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală a înregistrat creșteri la capitolul venituri de 80 de milioane de lei sau cu 11,4% mai mult în comparație cu perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor prezentate de premier și bugetele locale au avut creșteri la capitolul venituri. În lunile ianuarie-februarie, veniturile la bugetele locale au crescut cu 88 de milioane de lei sau cu 17,2% mai mult față de aceiași perioadă a anului trecut.

 

In this article