Guvernul a elaborat un proiect de lege pentru agricultori

Guvernul a elaborat un proiect de lege prin care propune instituirea unei cote unice TVA pe lanțul valoric și restituirea TVA-ului achitat pentru agricultori. Anunțul a fost făcut,...

Guvernul a elaborat un proiect de lege prin care propune instituirea unei cote unice TVA pe lanțul valoric și restituirea TVA-ului achitat pentru agricultori. Anunțul a fost făcut, marți, de premierul Ion Chicu în cadrul ședinței Colegiului lărgit al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

Potrivit premierului, în prezent se impun măsuri suplimentare de protecție a agricultorilor în domeniul cadrului fiscal.

”Avem cote diferite de TVA. Acest lucru stimulează foarte mult importul. Noi vom veni cu propuneri de remediere a acestei situații, astfel încât pe lanț să avem o unică cotă TVA, iar producătorilor agricoli să li se restituire TVA achitat”, a declarat premierul.

Chicu susține că Guvernul deja a pregătit proiectul și în scurt timp îl va supune dezbaterilor publice.

Amintim, în proces de votare în Parlament se află și proiectul de lege cu privire la modificarea Legii cu privire la comerțul interior. Prin acest proiect, comerciantul este obligat să achiziționeze și să asigure expunerea pe raft a produselor alimentare autohtone în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial.

In this article