Veaceslav Dobîndă umează a fi desemnat noul Ambasador al Republicii Moldova în Olanda

Veaceslav Dobîndă urmează a fi desemnat Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi...

Veaceslav Dobîndă urmează a fi desemnat Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos. Comisia parlamentară politică externă și integrare europeană a aprobat astăzi avizul consultativ respectiv.

Veaceslav Dobîndă este diplomat de carieră și are 22 de ani de experiență în diplomație și relații internaționale. În prezent, activează în calitate de Secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anterior, a fost Ambasador în Estonia, Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

In this article