ANRE a aprobat solicitarea Energocom privind majorarea tarifului la energia electrică în cuantum de 4,6 lei

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a ajustat, în ședință publică, prețurile reglementate la energia electrică furnizată de către furnizorul central S.A. „Energocom”. Respectiv, noul preț stabilit...

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a ajustat, în ședință publică, prețurile reglementate la energia electrică furnizată de către furnizorul central S.A. „Energocom”. Respectiv, noul preț stabilit este de 4,67 lei/kWh (cu TVA inclus), cu 1,43 lei mai mult decât este în prezent.

„Se aprobă prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. «Energocom» în cuantum de 4,33 lei/kWh [fără TVA]”, se arată în hotărârea votată de ANRE.

Factorii determinați care au cauzat majorarea prețului reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central, propus spre aprobare cu 1,09 lei/kWh față de prețul în vigoare (3,24 lei/kWh), rezidă din:

  • aplicarea prețului reglementat pentru energia electrică estimată a fi procurată de la S.A.
    „Termoelectrica” în cuantum de 4,54 lei/kWh, conform Hotărârii Consiliului de administrație al
    ANRE nr. 748 din 28.09.2022, care este cu 1,19 lei/kWh mai mare decât prețul în vigoare (3,35
    lei/kWh);
  • aplicarea prețului reglementat pentru energia electrică estimată a fi procurată de la S.A.
    „CET Nord” în cuantum de 4,57 lei/kWh, conform Hotărârii Consiliului de administrație al ANRE
    nr. 747 din 28.09.2022, care este cu 1,46 lei/kWh mai mare decât prețul în vigoare.

Această hotărâre va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. Totuși, poate fi contestată de autoritatea emitentă, în termen de 30 de zile de la data publicării în monitor.

Pe 28 septembrie, ANRE a aprobat noi tarife pentru energia termică și apă caldă.

De asemenea, începând cu 1 octombrie, moldovenii plătesc peste 29,27 lei pentru un metru cub de gaz, cu TVA inclus, după ce ANRE a aprobat solicitarea Moldovagaz cu referire la majorarea prețurilor.

Hotărâre Preț en. El. SA En… by Petru

In this article