Vama a încasat jumătate de miliard de lei

Veniturile încasate la bugetul de stat pe parcursul săptămânii trecute de către Serviciul Vamal au constituit 510,7 milioane de lei, fiind perfectate 11.860 de declarații vamale, transmite...

Veniturile încasate la bugetul de stat pe parcursul săptămânii trecute de către Serviciul Vamal au constituit 510,7 milioane de lei, fiind perfectate 11.860 de declarații vamale, transmite Breaking News.

Potrivit unui comunicat al serviciului, la capitolul combaterea fraudelor, în perioada respectivă, au fost constatate 221 de încălcări ale legislației vamale, dintre care 173 se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul RM a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine. Totodată, au fost întocmite 60 de procese-verbale și aplicate amenzi în sumă de circa 225 mii de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a înregistrat o creștere semnificativă, constituind 138.399 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale sunt Leușeni și Sculeni, cu 26.465 și, respectiv, 16.623 de traversări.

Serviciul Vamal recomandă călătorilor să-și planifice ruta optimă, consultând Harta interactivă a posturilor vamale, dar și fluxul mijloacelor de transport în regim online, disponibile pe pagina web a instituției.

In this article

Join the Conversation