Valorificarea potențialului relației comercial-economice moldo-kazahe discutată la Guvern

Prim-ministrul Dorin Recean l-a primit în vizită pe ambasadorul Kazahstanului la Chișinău, Almat Aidarbenkov. Oficialii au evaluat relațiile existente între cele două state și au discutat despre valorificarea...

Prim-ministrul Dorin Recean l-a primit în vizită pe ambasadorul Kazahstanului la Chișinău, Almat Aidarbenkov. Oficialii au evaluat relațiile existente între cele două state și au discutat despre valorificarea potențialului cooperării comercial-economice.

Premierul Dorin Recean a accentuat prioritățile Guvernului și decizia fermă a țării noastre de a urma cursul ireversibil în direcția apropierii de Uniunea Europeană, de a extinde accesul pe piețele europene și de a intensifica exportul cu partenerii externi. În acest sens, șeful Executivului a subliniat importanța aprofundării colaborării cu Kazahstan în domeniile energetic și agricol.

La rândul său, ambasadorul Almat Aidarbenkov, a subliniat faptul că Republica Moldova este un partener important, iar schimburile comerciale dintre Moldova și Kazahstan se vor intensifica în următoarea perioadă în beneficiul cetățenilor ambelor state.

Oficialii au abordat și subiectul organizării, în scurt timp, a unui forum moldo-kazah al oamenilor de afaceri.

In this article