Maia Sandu comentează revenirea lui Dodon în fruntea PSRM

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a comentat revenirea lui Igor Dodon în fruntea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), în funcția de secretar executiv. „Mai puțin mă interesează...

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a comentat revenirea lui Igor Dodon în fruntea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), în funcția de secretar executiv.

„Mai puțin mă interesează ce decizii iau cei de la PSRM”, a spus președintele în cadrul emisiunii „InPROfunzime” de la ProTV.

Șefa statului a comentat și plecările din ultima perioadă din partid.

”Asta vorbește despre cât de autentic este partidul și despre calitatea oamenilor din acest partid, în momentul în care se vând, se cumpără, își schimbă partidele în funcție de cine plătește mai mult”, a menționat președintele.

Amintim că, pe 10 aprilie 2023 a avut loc ședința Consiliului Republican al PSRM, în cadrul căreia Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM a propus modificări în componența nominală a Comitetului Executiv – organul colegial de conducere a formațiunii, prin înlocuirea poziției sale cu Igor Dodon.

Pe 15 martie 2023, deputatul Alexandr Nesterovschi a anunțat că pleacă din PSRM și se alătură „Mișcării Pentru Popor”, din care face parte și Partidul Șor. Ulterior, 10 primari aleși pe lista PSRM au anunțat că părăsesc formațiunea și aderă la Mișcarea coordonată de Ilan Șor.

Pe 25 martie 2023, și Irina Lozovan a anunțat că părăsește Partidul Socialiștilor, aderând la „Mișcarea Pentru Popor”. Peste câteva zile, deputații neafiliați Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au anunțat că își creează propriul proiect politic.

Pe 3 aprilie 2023, câțiva primari de la Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și un primar independent din raionul Ocnița, precum și mai mulți lideri ai organizațiilor teritoriale ale socialiștilor din același raion au anunțat că aderă la Mișcarea Pentru Popor.

Pe 4 aprilie 2023, mai mulți reprezentanți PSRM din Bălți au anunțat că părăsesc partidul și se alătură Mișcării Pentru Popor, anunțând că susțin noul proiect politic de stânga lansat de deputații Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan.

Și câțiva membri ai organizaţiei teritoriale PSRM a sectorului Botanica din Chişinău au anunțat că părăsesc PSRM.

Deputatul BCS Vasile Bolea a infirmat scenariul unei posibile rupturi a partidului. Deputatul a mai precizat că în spatele parlamentarilor care au părăsit PSRM s-ar afla Partidul Șor.

In this article