Valeriu Pașa (Watchdog): Eu influențez Ambasada SUA la Chișinău

Ambasada SUA în Republica Moldova este influențată de comunitatea Watchdog de la Chișinău. Cel puțin așa afirmă expertul Watchdog, Valeriu Pașa.  În timpul unei discuții TV despre influența...

Ambasada SUA în Republica Moldova este influențată de comunitatea Watchdog de la Chișinău. Cel puțin așa afirmă expertul Watchdog, Valeriu Pașa. 

În timpul unei discuții TV despre influența altor state asupra politicii și alegerilor în Republica Moldova, inclusiv prin finanțarea diferitor ONG-uri care fac partizanat politic, Valeriu Pașa a afirmat că, în realitate „Nu Ambasada SUA îl influențează, ci el influențează Ambasada SUA”, prin explicațiile pe care le oferă referitor la procesele politice din Moldova.

Miercuri pe canalul de Telegram Lustrație a apărut informația despre circa 2,3 milioane de lei primiți în acest an de ONG-ul la care lucrează Valeriu Pașa, bani care vin de la organizație americană. Pașa a confirmat pe o rețea de socializare că a primit finanțare de la această organizație de peste ocean, dar a anunțat că suma e mai mică decât cea apărută public.

Atât Watchdog, cât și Valeriu Pașa sunt cunoscuți pentru atacul public asupra tuturor oponenților electorali ai Maiei Sandu și promovarea candidatului PAS.

In this article