Vadim Fotescu: la întreprinderea “Drumuri Cahul” din Taraclia se întâmplă o adevărată fărădelege

Deputatul Vadim Fotescu a abordat în cadrul ședinței parlamentare situația dificilă de la întreprinderea “Drumuri Cahul” din Taraclia. “Angajații m-au informat că toate echipamentele și mijloacele tehnice din...

Deputatul Vadim Fotescu a abordat în cadrul ședinței parlamentare situația dificilă de la întreprinderea “Drumuri Cahul” din Taraclia.

“Angajații m-au informat că toate echipamentele și mijloacele tehnice din întreprindere sunt luate și trimise la Cahul. În fiecare zi, aceștia vor trebui să parcurgă o distanță de 55 de kilometri într-o direcție pentru a ajunge la serviciu. Ei au fost amenințați că dacă vor refuza, vor fi concediați”, a declarat deputatul.

El a precizat că disponibilizările au început deja, deși argumentele pentru suspendarea activității sectorului din Taraclia sunt “complet nefondate”.

“Cerem implicarea Guvernului în această situație, pentru a împiedica distrugerea unei întreprinderi importante pentru raionul Taraclia și concedierea unor specialiști valoroși”, a adăugat Fotescu.

De menționat că, referitor la această problemă, Fotescu s-a adresat și ministrului Infrastructurii.

Evident, această situație poate provoca daune grave economiei și structurii sociale a regiunii.

Angajații de la “Drumuri Cahul” nu merită o asemenea atitudine, iar guvernul este obligat să intervină și să ajute oamenii să-și păstreze locurile de muncă și să găsească o soluție adecvată privind funcționarea în continuare a întreprinderii.

In this article