Urmărire ca în filme la Drochia! Un şofer beat a fugit de poliție

Un bărbat a urcat beat la volan și a încercat să fugă de poliție. Cazul a avut loc la data de 27 octombrie curent, în jurul orei 18.00,...

Un bărbat a urcat beat la volan și a încercat să fugă de poliție. Cazul a avut loc la data de 27 octombrie curent, în jurul orei 18.00, în orașul Drochia.

Bărbatul conducea haotic un automobil de model Opel Astra. La somația inspectorilor de patrulare de a stopa, șoferul intenționat a ignorat cerințele și a apăsat pe accelerator încercând să fugă.

Potrivit INP, bărbatul se deplasa neadecvat pe timp de ceață, cu viteză, astfel că au fost chemați în ajutor și inspectorii din alte localități. După două ore de umărire, la intrarea în orașul Edineț, acesta a fost stopat și imobilizat.

Șoferul s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 42 de ani, originar din Ocnița. În momentul verificării, acesta era vizibil în stare de ebrietate și emana un miros puternic de alcool. Supus testului alcoolscopic, aparatul Drager a confirmat prezența alcoolului, în aerul expirat fiind 0, 82 mg/l.

Pe numele acestuia a fost pornită o procedură penală pentru șofat în stare de ebrietate, pentru că nu s-a conformat cerințelor legale ale inspectorilor de patrulare și pentru că a creat de nenumărate ori pericole de accident.

In this article


Join the Conversation