„Urbanconstruct” își exprimă indignarea față de atacurile fără precedent lansate inclusiv de oameni politici

Compania „Urbanconstruct” SRL, care urmează să construiască complexul locativ și comercial de la adresa strada Circului,  își exprimă  indignarea față de atacurile fără precedent lansate...

Compania „Urbanconstruct” SRL, care urmează să construiască complexul locativ și comercial de la adresa strada Circului,  își exprimă  indignarea față de atacurile fără precedent lansate în adresa sa, inclusiv de oameni politici, transmite Tribuna.MD.

Într-un comunicat de presă, „Urbanconstruct” SRL informează că deține în proprietate privată 88 de ari de pământ, unde urmează să fie ridicat patru blocuri locative și un centru de afaceri cu 20 de nivele. În total e vorba de 55 000 metri  pătrați. Locuri de parcare vor fi asigurate 1:1, iar pentru a evita aglomerație aici va funcționa magazin, școală, grădiniță. Mai mult, la ultimul nivel al business centrului va fi un Observatoriu unic în Republica Moldova, iar mai jos, restaurante și cafenele la ultimele etaje.

În total, urmează a fi investite 28 milioane de euro, bani propriii, impozitați și create peste 1500 de locuri de muncă.

Tudor Talpă, director general, fondator al „Urbanconstruct” SRL, spune că a fost efectuat studiul geologic, care demonstrează clar că nu există risc de alunecări de teren sau afecțiune a construcțiilor adiacente, pe motiv că scoarța terestră este din rocă.

„Biserica se află la o distanță de 78 metri față de clădirile  pe care le vom construi. Studiul geodezic efectuat demonstrează clar că sub sol e rocă și, respectiv, nu are cum să  prezinte  pericol pentru construcțiile vecine. Cât privește vizibilitatea Bisericii din partea bulevardului Grigore Vieru, nici acum, iarna,   nu este vizibilă, în schimb vizibilitatea de pe pod cum este acum, așa și va fi menținută”, spune Tudor Talpă.

Referitor la Biserica Sf. Constantin și Elena, care e din secolul XVII, compania dă asigurări că aceasta nu va fi cumva afectată. Mai mult, vor fi făcute renovări și amenajări din contul companiei.

De asemenea, compania își propune să amenajeze  teritoriile adiacente, inclusiv cimitirul deshumat  în anii 70, care actualmente se află în paragină.

„Atacurile care vin în adresa companiei sunt total nejustificate fiind lansate de persoane care  de departe  au studii în  domeniu.  Regretăm că, agitația de pe rețele sociale lansate de persoane rău intenționate, au atras politicieni  și demnitari, care  nici măcar nu s-au interesat de realitate.  Noi ne dorim să lucrăm acasă, să  facem aici investiții, să creăm locuri de muncă, să achităm taxe și  să oferim oamenilor  case luminoase, de calitate. Totodată,  în toată  Europa, modernismul  armonios a încadrat locațiile istorice, arheologice, la fel vrem să facem și noi”, spune Tudor Talpă.

Compania „Urbanconstruct”  SRL   face apel către societatea civilă, oamenii politici să nu se grăbească în aprecieri, iar în goana după dividende politice să distrugă companii care  vor creeze proiecte unice pentru  țară.

„Îi  invităm într-o vizită la fața locului, ca să vadă în ce stare este locul acum, în ce stare sunt  monumentele despre care atât se vorbește”,  a precizat directorul general.

„Urbanconstruct” SRL a fost fondată în anul 2004, iar timp de 17 ani a dat în exploatare  peste  o mie de apartamente înaintea termenului stabilit, dar și  350 de stații PECO, atât în țară, cât și peste hotare.  Compania are un număr stabil de angajați de circa 600 și anual achită la bugetul țării aproape 20 milioane de lei.

Autor: Cristina Pendea

In this article