Opozantul rus Alexei Navalnîi, condamnat la 3,5 ani de închisoare

Opozantul rus, Alexei Navalnîi, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Decizia...

Opozantul rus, Alexei Navalnîi, a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare.

Decizia a fost pronunțată cu puțin timp în urmă de o Judecătoriei din Rusia, transmite breakingnews.md cu referire la stiri.md.

Menționăm că în timpul procesului de judecată, oamenii legii au reținut peste 350 de persoane care protestau în fața tribunalului.

Astfel, judecătoarea Natalia Repnikova a anulat probațiunea lui Alexei Navalnîi în cazul Yves Rocher și i-a atribuit un mandat real de 3,5 ani într-o colonie de regim general.

Menționăm că Navalnîi a fost creditat cu timpul petrecut în arest la domiciliu (din februarie până în decembrie 2014). Astfel, în total trebuie să petreacă 2 ani și 8 luni în colonie.

Navalnîi, cel mai vocal critic al lui Vladimir Putin, a fost arestat în data de 17 ianuarie, la câteva minute după ce a aterizat la Moscova, la întoarcerea din Germania.

În ultimele 5 luni Navalnîi a fost tratat într-un spital din Berlin şi s-a recuperat după otrăvirea cu Noviciok, o substanță neurotoxică, de anul trecut, pusă la cale de serviciile secrete.

După ce a fost otrăvit, opozantul a susținut că regimul de la Kremlin a comandat asasinarea sa. La rândul său, Kremlinul îl acuză pe Navalnîi că lucrează cu serviciile secrete occidentale, în special cu CIA.

Administrația penitenciarelor de stat din Rusia îl acuză pe Navalnîi că a încălcat termenii unei condamnări anterioare și a cerut ca sentința cu suspendare primită într-un caz de deturnare de fonduri să fie transformată într-una cu executare.

Cu toate acestea, Navalnîi susține că nu s-a prezentat la serviciul penitenciar la sfârșitul anului trecut deoarece era tratat în Germania după otrăvire.

Navalnîi se află în arest preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de încălcarea termenilor sentinţei cu suspendare pentru delapidare, într-un caz despre care el susţine că este o înscenare, dar care i-ar putea aduce o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi jumătate.

Peste 5.000 de persoane au fost reţinute în timpul protestelor de duminică. Aceste noi arestări au fost imediat condamnate de SUA, Canada şi de mai multe ţări ale UE.

In this article