Unitate între deputații conduși de Maia Sandu, Andrian Candu și Ilan Șor

Deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate și cei din Partidul Șor au sărit astăzi în apărarea deputatului din grupul Pro-Moldova, Sergiu Sârbu. Fracțiunile PAS și Partidul Șor au...

Deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate și cei din Partidul Șor au sărit astăzi în apărarea deputatului din grupul Pro-Moldova, Sergiu Sârbu. Fracțiunile PAS și Partidul Șor au cerut ca fostul democrat – Sârbu să rămână membru al Biroului permanent a Parlamentului.

Președintele fracțiunii PDM, Dumitru Diacov, a dat citirii în plen proiectul de hotărâre cu privire la înlocuirea deputatului Sergiu Sârbu, care a ”migrat” din PDM în grupul Pro-Moldova, cu deputatul democrat Igor Vremea.

Solicitarea fracțiunii PDM a stârnit nemulțumiri din partea deputaților din partidul condus de Maia Sandu și cei din partidul lui Ilan Șor.

Secretarul fracțiunii Partidului Șor, Marina Tauber l-a întrebat pe Diacov: ”ce se va întâmpla dacă în grupul Pro-Moldova vor fi mai mulți deputați decât în PDM, tot nu vom permite ca ei să fie în Biroul Permanent?”.

”Suntem aproape convinși că dacă voi (Partidul Șor n.r.) v-ați apucat de lucru, noi (Partidul Democrat n.r.) putem să rămânem încă fără vreo câțiva deputați. Știu că aveți ”shvatkă” ”, a replicat Diacov.

Vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, a explicat că acest loc în Biroul permanent în revine fracțiunii PDM și le-a dat un sfat deputaților din grupul lui Candu și fracțiunea Șor.

”Este o cale mai scurtă, trebuia să adere din start la fracțiunea Partidului Șor și atunci ar intra în proporție ca fracțiune în Biroul permanent”, a spus Batrîncea.

Potrivit regulamentului Parlamentului, grupul nou creat poate pretinde peste un an calitatea de membru în Biroul permanent.

In this article