Ungaria interzice mitingurile care susțin „organizațiile teroriste”

Ungaria nu va permite mitinguri de susţinere a “organizaţiilor teroriste”, a declarat vineri premierul Viktor Orban, la radioul public. Acesta este „șocat” că în Europa sunt mitinguri care...

Ungaria nu va permite mitinguri de susţinere a “organizaţiilor teroriste”, a declarat vineri premierul Viktor Orban, la radioul public. Acesta este „șocat” că în Europa sunt mitinguri care „susțin teroriștii”, transmite Reuters, preluată de News.ro.

“Este şocant faptul că în întreaga Europă există mitinguri de simpatie care susţin teroriştii”, a declarat Orban, comentând consecinţele pentru Europa ale atacului Hamas de sâmbătă din Israel.

Viktor Orban a spus că toţi cetăţenii ungari ar trebui să se simtă în siguranţă, indiferent de credinţa sau de originea lor.

“Au existat tentative chiar şi în Ungaria. Dar nu vom permite mitinguri de simpatie care susţin organizaţiile teroriste, deoarece acest lucru ar implica o ameninţare teroristă pentru cetăţenii maghiari”, a mai subliniat premierul Viktor Orban. Și Franța a interzis mitingurile pro-palestiniene de frica tulburării „ordinii publice”.

Ministrul de interne, Gérald Darmanin, a ordonat joi prefecților, interzicerea „manifestațiilor pro-palestiniene, deoarece sunt susceptibile de a genera probleme de ordine publică”.

Ministerul condus de Darmanin a transmis pentru AFP că „organizatorii” acestor manifestații și „scandalagiii” vor fi arestați.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/ungaria-interzice-mitingurile-care-sustin-organizatiile-teroriste-2540457

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

In this article