Ungaria a ratificat aderarea Finlandei la NATO

Parlamentul Ungariei a ratificat, luni, aderarea Finlandei la NATO, unul dintre ultimii pași necesari pentru ca țara să devină parte a Alianței Nord-Atlantice, după ce și parlamentul turc...

Parlamentul Ungariei a ratificat, luni, aderarea Finlandei la NATO, unul dintre ultimii pași necesari pentru ca țara să devină parte a Alianței Nord-Atlantice, după ce și parlamentul turc va face un pas similar, relatează Reuters. Se încheie, astfel, opt luni de tergiversări ale partidului Fidesz, al premierului Viktor Orban, pe acest subiect.

Finlanda și Suedia au cerut aderarea la NATO anul trecut ca răspuns la decizia regimului Putin de a invada Ucraina vecină. Procedura de aderare a celor două țări a fost blocată, însă, timp de luni de zile de Ungaria și Turcia.

Deși a ratificat aderarea Finlandei, Orban continuă să meargă în spatele lui Erdogan și blochează încă cererea de aderare a Suediei. Votul pentru ratificarea aderării Finlandei s-a încheiat cu 182 de voturi pentru și șase voturi împotrivă.

Ungaria s-a coordonat rapid cu anunțul lui Erdogan, de săptămâna trecută. Președintele turc a spus că a luat decizia de a nu mai bloca aderarea Finlandei, dar că Suedia va mai avea de așteptat.

In this article