Una spune alta face! Vezi ce promite Gavrilița, și ce face în realitate

Natalia Gavrilița, își face campanie promițând marea și sare antreprenorilor, inclusiv celor din HoReCa, informează Timpul.md „Cum se creează locurile de muncă într-o economie? În primul rând, locurile de...

Natalia Gavrilița, își face campanie promițând marea și sare antreprenorilor, inclusiv celor din HoReCa, informează Timpul.md

„Cum se creează locurile de muncă într-o economie? În primul rând, locurile de muncă sunt create de către întreprinderile noi și întreprinderile mici, care își dezvoltă afacerile, cresc și angajează tot mai mulți oameni (…) Ne dorim ca fiecare antreprenor să aibă mai mulți bani pentru a-și crește afacerea și pentru a crea locuri de muncă”, a declarat Gavrilița.

Fiind în mijlocul campaniei electorale, preocuparea Nataliei Gavrilița pentru locurile de muncă și IMM-uri este clară. Dar, aceiași Natalia Gavrilița, exact 2 ani în urmă, fiind ministru al Finanțelor, deși are doar studii în drept, cerea măriri de taxe pentru HoReCa, fapt care a stârnit un val uriaș de nemulțumire.

Dna Gavrilița, chiar dacă n-are studii în domeniul finanțelor, ar trebui să știe că orice creștere de taxe, „mută” banii din buzunarul întreprinzătorului mic, care ar fi putut crea cu acei bani alte locuri de muncă în sectorul real al economiei, în buzunarul statului, care este campion la risipirea lui.

În ciuda protestelor de atunci, Gavrilița a rămas de neclintit și nu a făcut niciun pas în spate. Acuzându-i pe ce din HoReCa că folosesc o contabilitate dublă, salarii în plic și că nu dau bonuri de casă. „Experta” în finanțe, cu studii în drept, n-a fost în stare să explice cum s-ar reduce aceste elemente nedorite prin… creșterea de taxe.

Amintim că atunci HoReCa s-a manifestat activ împotriva Guvernului Sandu și a ministrei Gavrilița, iar în anumite zile ca formă de protest, HoReCa își sista activitatea pentru anumite perioade de timp. Ulterior, în doar câteva luni a venit pandemia COVID, iar sectorul HoReCa a fost și mai grav afectat, iar zeci de afaceri din domeniu și-au înschis porțile.

In this article