Un urmărit internațional, reținut la linia frontierei de stat

Doi cetățeni străini, dintre care unul dat în căutare internațională, au fost surprinși în timp ce traversau ilegal frontiera moldo-ucraineană. Depistarea persoanelor a avut loc la sfârșitul săptămânii...

Doi cetățeni străini, dintre care unul dat în căutare internațională, au fost surprinși în timp ce traversau ilegal frontiera moldo-ucraineană. Depistarea persoanelor a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unui schimb de informații și date între polițiștii de frontieră din Basarabeasca și grănicerii ucraineni.

Au fost legitimați doi bărbați de 31 și 41 de ani, ambii originari din regiunea Odesa. În procesul examinării cazului s-a constatat faptul că, una dintre persoanele reținute figura în baza de date a Interpol, ca fiind căutată de către organele de ocrotire a normelor de drept din Federația Rusă. Cetățeanul avea pe numele său emis mandat de arest pe faptul săvârșirii mai multor infracțiuni.

În baza acestor informații, persoana a fost reținută și plasată în izolatorul de detenție preventivă al DP mun. Chișinău până la luarea unei decizii în privința sa.

În continuare, cazul este cercetat sub toate aspectele legale de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Sud.

In this article