Un ucrainean publica anunțuri despre migrația ilegală în R. Moldova

Un cetățean ucrainean a fost reținut la frontiera moldo-ucraineană, fiind bănuit de organizarea migrației ilegale, servicii pe care le promova pe rețelele de socializare. În anunț era menționat...

Un cetățean ucrainean a fost reținut la frontiera moldo-ucraineană, fiind bănuit de organizarea migrației ilegale, servicii pe care le promova pe rețelele de socializare.

În anunț era menționat despre posibilitatea traversării frontierei de stat, din Ucraina în Republica Moldova, contra unei sume de bani, dar și datele de contact, precum date bancare pentru transferul sumelor.

Totodată, conform informațiilor operative, fiecare dintre complici aveau rolul lor determinat în comiterea infracțiunii: preluarea, asigurarea trecerii clandestine a frontierei de stat, transportarea pe teritoriul R. Moldova.

Astfel, unul dintre cei doi cetățeni ucraineni documentați în cauza penală a fost călăuză pentru alți doi bărbați ucraineni chiar de pe teritoriul Ucrainei, împreună ajungând fraudulos în R. Moldova. Ulterior, al doilea bănuit urma să asigure transportarea din zona de frontieră pe teritoriul țării noastre. Pentru aceste servicii ilegale, victimele trebuiau să achite fiecare peste 2000 euro.

În rezultatul măsurilor comune, persoanele implicate în organizarea migrației ilegale au fost identificate în scurt timp. Reținerea unuia dintre bănuiți a avut loc în punctul de trecere a frontierei Criva-Mamaliga, acesta a încercat să intre pe  teritoriul R. Moldova. Prin urmare, bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore.

La fel, autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat și indisponibilizat la sediul Direcției.

În repercusiune, sunt continuate acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigații în vederea elucidării circumstanțelor și identificării altor persoanele implicate în activitatea de migrație ilegală.

In this article