Un tânăr în vârstă de 20 ani reținut pentru furturi din locuințe

Un tânăr în vârstă de 20 ani, originar din r-nul. Telenești, a fost reținut de ofițerii de investigație a sectorului Râșcani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău,...

Un tânăr în vârstă de 20 ani, originar din r-nul. Telenești, a fost reținut de ofițerii de investigație a sectorului Râșcani al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuit de comiterea mai multor furturi din locuințe, transmite Breaking News.

Conform informaţiilor acumulate în cadrul acțiunilor de investigații și urmărire penală, polițiștii au stabilit că bănuitul a intrat în cel puțin patru locuințe din comunele Grătiești și Stăuceni, pe parcursul an. 2018-2019, de unde a sustras mai multe bunuri materiale, cauzând un prejudiciu proprietarilor în sumă de 72 000 lei. În cadrul audierilor tânărul și-a recunoscut vinovăția comunicând polițiștilor că pătrunde în casele la sol prin aces liber pe timp de noapte, după ce se asigura că proprietarii au adormit. Acțiunile individului au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate în una din locuințe. Bunurile sustrase din locuințe le vindea pe la piețe unde obținea un profit. Este de menționat că individul anterior a fost judecat pentru jaf.

Tânărul a fost reținut pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetat penal pentru furt, care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

In this article


Join the Conversation