Un tânăr din raionul Călărași l-a înjunghiat cu cruzime pe fostul său profesor de 154 de ori. Cauza penală a fost remisă în instanța de judecată

Procuratura raionului Călărași, a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui tânăr de 22 de ani din raionul Călărași, învinuit...

Procuratura raionului Călărași, a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui tânăr de 22 de ani din raionul Călărași, învinuit de omor premeditat, săvârșit cu deosebită cruzime.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, întreprinse de angajații Procuraturii raionului Călărași și ai Inspectoratului de Poliție Călărași, s-a stabilit că, la 25 octombrie 2022, aproximativ la ora 21:40, învinuitul, fiind în stare de ebrietate alcoolică și aflându-se în domiciliul fostului său profesor, într-un sat din raionul Călărași, în urma unui conflict apărut, și a unor lovituri reciproce, urmărind scopul omorului, a luat un pahar din sticlă, pe care l-a stricat intenționat, apoi cu cioburile ascuțite ale paharului, a început să-l lovească de mai multe ori pe victimă în regiunea capului, în rezultat, aceasta prăbușindu-se la podea.

Pentru a-și realiza intenția, a înjunghiat victima pe diferite părți ale corpului, succesiv, cu două foarfece și cu două cuțite. Conform raportului de expertiză, în total s-au depistat 154 de plăgi.

Potrivit raportului de expertiză psihiatrică, persoana acuzată, la momentul comiterii infracțiunii nu a suferit de vreo maladie psihică sau de careva tulburări psihice, a fost aptă să-și dea seama de acțiunile sale.

Învinuitul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate, iar la moment, acesta se află în arest preventiv.

Tânărul riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Notă:Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article